Programma Koningsdag 2024

Koningsdag in het mooie ’s Gravenmoer kent een lange traditie. Je kunt het dorp al jaren hebben verlaten, voor Koningsdag kom je naar “huis”.  De kinderen maken herinneringen en de ouderen halen herinneringen op. Van oudsher een mooie dag om oude bekenden weer te zien en nieuwe vriendschappen te sluiten. Ook dit jaar hebben we weer ons best gedaan om er voor jullie een leuke dag van te maken. 

07.00 uur

Herauten

Traditiegetrouw rijden de herauten te paard door het dorp om de bevolking op te roepen tot deelname aan de feestelijkheden. Dit gebeurt met medewerking van “de Oranjeruiters”.

8.30 uur

Muzikale opwachting

Muzikale opwachting door Fanfare “Euterpe”. Zij staan op het Dorpsplein aan de Hoofdstraat.

Slagwerkgroep ‘Crescendo’ gaat de kinderen ophalen bij het “Plein 700”.

8.30 uur

Kinderoptocht

Versier je fiets, step, bolderkar, enz. en vergeet jezelf niet voor de kinderoptocht! Alle kinderen, en uiteraard ouders en andere belangstellenden, worden vanaf het “Plein 700” opgehaald door Slagwerkgroep Crescendo. Zij gaan, begeleid met muziek via een korte route door het dorp, naar het Dorpsplein. Voor en tijdens de optocht zal de jury de versieringen van de kinderen beoordelen.

9.00 uur

Aubade op het plein bij het voormalig gemeentehuis.

De aubade wordt afgenomen door Burgemeester Marnix Bakermans.
Na het openingssignaal door twee leden van “Euterpe” volgt er een aubade met medewerking van de kinderen, de ’s Gravenmoerse bevolking, Fanfare “Euterpe” en Slagwerkgroep ‘Crescendo’.

De voorzitter van  Oranjevereniging ’s Gravenmoer houdt een welkomstwoord en burgemeester Bakermans een toespraak en prijsuitreiking van het “leukst uitziende kind met de mooist versierde fiets, step, driewieler of wagen”.

Om het zangvolume te verhogen worden voor u de oranjebitters weer passend uitgeserveerd.

10.00 uur

Ontvangst gedecoreerden en gasten in de Geubel.

’s Gravenmoer kent veel gedecoreerden. Iemand die zich in zijn of haar leven op een bijzondere manier heeft ingezet voor de samenleving. Bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, enz. Om hen daarvoor te bedanken zijn zij van harte welkom in de grote zaal van de Geubel voor een feestelijk samenzijn. 

10.00 uur

Kinderspelen

Het plein achter de Geubel wordt weer omgetoverd tot een speelplein! Kinderen t/m 12 jaar zijn van harte welkom om hier aan mee te doen. Het thema dit jaar is Mexico! Natuurlijk is het nog leuker als iedereen een kijkje komt nemen of aanmoedigen! 

13.30-15.00 uur

Vrijmarkt voor de jeugd

Natuurlijk mag ook dit jaar de vrijmarkt voor de jeugd niet ontbreken. Er worden vaak goede zaken gedaan. De vrijmarkt wordt gehouden op het plein achter De Geubel.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen op de traditionele Vrijmarkt allerlei spulletjes verkopen. Dit kan van alles zijn: speelgoed, boeken, spelletjes en dergelijke die je niet meer gebruikt.

I.v.m. de veiligheid is opbouw van de vrijmarkt pas mogelijk vanaf 13.30 uur.

We wensen de kinderen goede zaken toe. Voor de kopers hopen we dat ze met goed gevulde tassen naar huis toe gaan!

Let op: de verkoop op de vrijmarkt is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar

16.00-20.00 uur

BBQ

Een Koningsdag zonder afsluitende bbq, is geen Koningsdag in ’s Gravenmoer. Kom gezellig naar het plein voor dorpshuis De Geubel om onder het genot van een hapje, een drankje en hopelijk een oranje zonnetje deze Koningsdag afsluiten. 

16.00-17.00 uur

Jeugddisco door DJ Joel Storm

We beginnen de middag met een leuke opwarmer voor de jeugd! 

DJ Joel Storm

Natuurlijk hoort er muziek tijdens de bbq. Deze middag zal DJ Joel Storm zorgen dat de stemming er in blijft! 

17.00-21.00 uur